Eind november 2011 is het moment waarop de eerste cartoonbundel van de belgische cartoonist Saltooo, is verschenen. Het is dan ook de opening van de on-line winkel waar uitgaves te koop zijn. Het is de bedoeling dat er naast het debuut 'Geluk in Chernobyl' nog andere bundels verschijnen. Dit scherm geeft een overzicht en wat technische specificaties van de koopwaar.

Beschikbare albums

De cover van cartoonbundel  'Selfie' als thumbnail

'Selfie'

Tweede cartoonbundel van Saltooo, uitgebracht april 2014. Meer cartoons dan het eerste bundel en de helft is nooit eerder gepubliceerd. Weerom een verzameling tijdloze cartoons van diverse pluimage. Geniet van 80 pagina's ontspannende humor!
'Less is more'... voor slechts 8,50€ haalt u nog meer humor in huis! Bestelling plaatsen
Formaat: 14,5cm x 14,5cm, 80 pagina's, papier binnenwerk: 150gr glossy mc, papier cover: 230gr 1-zijdig gestreken sulfaatkarton, garenloos gebrocheerd met full cover, cover is mat gelamineerd en alle bedrukking is digitaal in recto/verso full color. Om het milieu minimaal te belasten is gekozen voor 'groen' papier.

Recensie (door Peter Moerenhout)

"Saltooo, elke week minstens één cartoon op www.saltooo.be, bracht met Selfie zijn tweede bundel op de markt. Wat meteen opvalt bij het openslaan van het boekje is dat de tekenaar niet dingt naar de grote prijs voor de meest gedetailleerde tekenstijl. Met enkele trefzekere lijnen wordt een situatie geschetst en een grap op je afgevuurd. En dat in een steeds meer herkenbare en eigen handschrift. De onderwerpen van de cartoons beslaan af en toe de actualiteit maar gaan over meer dan dat: man-vrouw verhoudingen, het dierenrijk, kinderen opvoeden, woordgrappen, verwijzingen naar pop culture of gewoon silly nonsens. Voordeel bij het maken van dat soort cartoons is dat de maker zich niet, zoals vele voor de grote media werkende cartoonisten, hoeft te houden aan een verplicht onderwerp. De grap komt eerst.
Vreemd genoeg zijn net die grappen die iets zeggen over de staat van onze wereld, de maatschappelijke onderwerpen, het meest geslaagd. Een eend met een periscoop in de reet is namelijk wel grappig om te zien, het raakt ons niet op menselijk vlak. Saltooo was bij de samenstelling duidelijk ook slim genoeg om voor elk wat wils in zijn boekje te steken. Een ideaal eindejaarsgeschenkje voor iemand waarvoor je niet weet wat te kopen, dus. Enkele keren lachen gegarandeerd!"

Recensie stripinfo (door Fluiten)

"...De eerste gags zorgen al direct voor een glimlach. De dames van Femen die tegen de ontbossing zijn, we kennen ze allemaal. Maar als die ontbossing slaagt op een weelderige bos schaamhaar dan weet je al welke richting we inslaan.
De cartoonist tracht zijn gags vaak te associëren met de actualiteit. Vaak want niet altijd. Ook de alledaagse besognes moeten er aan geloven. En wat het zo leuk maakt is gewoon dat je vaak een vu et re-vu gevoel krijgt als je de pagina draait maar uiteindelijke de verbanden van de grap toch weer volkomen anders uitdraaien dan je verwacht.
Deze bundel is dus een geslaagde poging om het werk van Saltooo onder het grote publiek te brengen. Nu nog hopen dat een verdeler zo vriendelijk wil zijn om het te introduceren in de ssz of de grootwarenhuizen..."
De cover van cartoonbundel  'Geluk in Chernobyl' als thumbnail

'Geluk in Chernobyl'

Eerste cartoonbundel van Saltooo, uitgebracht eind 2011. Een ruime greep uit gepubliceerde cartoons, van doordenkers tot gewoon eenvoudigweg grappig. Laat u aangenaam verrassen door de 68 gekleurde pagina's. (Sterk afgeraden toilet lectuur, vermits lang op het toilet zitten schadelijk is voor uw gezondheid)
Voor slechts 9,50 € hebt u een glimlach in huis! Bestelling plaatsen
Formaat: 14,5cm x 14,5cm, 68 pagina's, papier binnenwerk: balance gloss 170gr, papier cover: balance gloss 300gr, garenloos ingebonden met full cover, cover is gelamineerd met soft touch en alle bedrukking is digitaal in recto/verso full color. Om het milieu minimaal te belasten is gekozen voor 'groen' papier.

Recensie (door Peter Moerenhout)

"Saltooo timmert al geruime tijd aan de weg en dat zorgt ervoor dat die weg er steeds beter uitziet. Met een zeer neutrale en daardoor herkenbare stijl presenteert hij in dikke lijnen en felle kleuren zijn kijk op de wereld. Gelukkig weet hij zijn stijl naast neutraal ook herkenbaar te maken zodat zijn werk boven dat van mindere cartoonisten uitsteekt.
Het belangrijkste voor een cartoon is echter de grap. Saltooo’s werkterrein strekt zich uit van de actualiteit tot de woordspeling en de absurde hersenkronkel. Voor enkele cartoons moest ik moeite doen om ze te snappen. Dat kan misschien de bedoeling zijn maar bevordert het fastfoodprincipe van het medium niet. Andere cartoons waren dan weer hilarisch en humor op het eerste gezicht. Een boekje om voor de humorliefhebbende gasten in mijn toilet te leggen. En dat is een groot compliment."

Recensie stripster (door Santiago Martin)