Cartoon: Cartoon over de malaise in de belgische politiek. Vld stapt uit de regering over de splitsing van bhv. Yves Leterme kan eens te meer naar de koning om zijn ontslag aan te bieden. Het C4 is echter geen oplossingen want dan dringen zich nieuwe verkiezingen op
Cartoon: Cartoon over de malaise in de belgische politiek. Vld stapt uit de regering over de splitsing van bhv. Yves Leterme kan eens te meer naar de koning om zijn ontslag aan te bieden. Het C4 is echter geen oplossingen want dan dringen zich nieuwe verkiezingen op Cartoon over de steeds groter wordende malaise in de belgische politiek. De federale landsgedeelten staan steeds grimmiger tegenover elkaar en hebben belangen die zover uit elkaar liggen dat een akkoord of compromis niet meer haalbaar lijkt. De aanleiding is de splitsing van de kieskring brussel halle vilvoorde, of kortweg bhv. Reeds meermaals is een oplossing gezocht en even zoveel keer is het op een sisser uitgelopen. Door het stellen van deadlines wordt het uitstellen bemoeilijkt en leiden vertragings manoeuvers van bepaalde strekkingen tot frustraties bij de andere. De laatste deadline leek weer voorbij te schuiven tot Alexander de Croo van open vld de deadline uitvoerde en uit de regering stapte. zonder vld kan Yves Leterme niet anders dan de stekker uit de regering trekken en voor de zoveelste maal richting paleis van Laken trekken met zijn ontslag. De koning kent zijn c4 ondertussen wel al van buiten. Helaas is het probleem door de zoveelste aanbieding van het ontslag van de regering nog niet opgelost. Technisch kunnen we naar het schijnt geen legale verkiezingen meer houden en hoe gaan de verhoudingen verschuiven door verkiezingen... De buitenlandse pers is al lang niet meer geinteresseerd in de zoveelste aflevering van onze regering valt soap.
Leterme is trouwe fan van Standard
 
April 2010: Yves Leterme is na het zoveelste ontslag van zijn regering stilaan professioneel ontslagnemer. Gelukkig heeft hij ook interesses naast politiek zoals wielrennen en voetbal. Hij is bekend als hevig Standard fan.

Alle cartoons(442/621)